Skip to content

2023. aasta hooaeg

22.11.2022 aasta juhatuse koosolekul kinnitatati 2023. aasta võistluskalender.
Tutvu VÕISTLUSKALENDRIGA

Esmalt talvised plaanid:

31.DETSEMBER SMS 96.SÜNNIPÄEV 
Jaanuar – meremeeste jookide koolitus (Hafen)
10.veebruar – TROSSI mereabi tutvustus ja koostöö
Veebruar – Kui jääd, siis jääpurjetamise tutvustamine. Perepäev
Märts – Merepääste praktiline koolitus. Saun + söök (jahisadam, Hafen)
Aprill – kaarditöö õpituba + õllekoolitus (Priit Kuusk)

Suvistest võistlustest

Võttes aluseks seltsi liikmete seas läbi viidud küsitluse, siis otsustasime, et järgmisel aastal toimub neli karikasarja etappi – Heiti Rebase mälestus regatt, Abruka regatt, Saaremaa meistrivõistlused ja Ruhnu regatt.

Eesti Karikasarja arvestusse lähevad neist populaarsemad – Saaremaa meistrivõistlused ja Ruhnu regatt.

  • Heiti Rebase mälestus regatt on hooaja avavõistlus ja võitjaid autasustatakse rändkarikaga kohe peale võistlust. Regatist täpsemalt loe SIIT
  • Abruka regati teeme kahe päevase. Esimene päev on sõit ümber Abruka ja teisel päeval on põhirõhk merematkamisel. Auhinnatseremoonia ja õhtune aktiviteet toimub esimese võistluspäeva lõpus Abrukal.
  • Saaremaa meistrivõistlused viivad meid sellel aastal Kõigustesse. Kõigustes veedame aega koos kohaliku purjetamise kogukonnaga, teeme sauna ja võtame möötu ka maa pealsetest võistlustest.
  • Ruhnu regatt on meie seltsi kõige populaarsem regatt. Samal ajal toimub ka Ruhnu Rahu festival, millest kõik võistlejad saavad osa võtta. Samal ajal koguneb Ruhnu ka meie sõbrad nii Lätist kui ka Pärnust.
    Toimub ka traditsiooniks saanud purjetajatele mõeldud Kõrvalehüpete meistrivõistlused. See on siis kõrvalehüpe purjetamisest 😉

Kõikidele meie võistlustele on oodatud ka merematkajad.

Võistluste täpne programm ja võistlusjuhend avaldatakse hiljemalt nädal enne võistlust.

Lisaks on hooaja jooksul mitmeid matkapurjetamise üritusi. Kui sa plaanid ise mõne matkapurjetamise ette võtta ja tahad seltskonda, siis anna sellest kindlasti teada, äkki samal ajal soovib keegi veel tulla. Koos on ju palju toredam 🙂

Uuel hooajal loodame rohket osavõttu.

Kui sa tunned, et vajad võistlusel lisa käepaari, siis anna ka sellest teada, leiame teile puuduolevad meeskonnaliikmeid. Selle taha ei tohiks ükski võistlus jääda.

  • Järgmisel hooajal võõrustame taaskord GoRRi. 29-30.juuni on regatt Kuressaares. Lõputseremoonia peetakse Kuressaare Jahisadamas.
  • Muhu Väina Regatt 2023 väisab samuti Saaremaad. Hetkel käivad veel läbirääkimised, kas põhisadamaks saab Kuressaare Jahisadam või Roomassaare sadam.
  • Sellel suvel taaselustatud Vanade Kalade Regatt toimub ka uuel hooajal.
  • Traditsiioniks saanud Saaremaa Merispordi Seltsi noorte regatt toimub 26-28.mai Roomassaares, mis on Garmin Eesti Purjetamise Karikavõistluse I etapp. Võistlevad optimist, Zoom8, ILCA4 ja RS Aero klassi sõitjad.

Kokkuvõttes tuleb taaskord huvitav ja tihe suvi!